Slim en Snel Reimarkt Bergen op Zoom

Vraag
Reimarkt logo
In het kader van de Europese aanbesteding binnen het innovatietraject Slim en Snel is vanuit Energiesprong de vraag gesteld om met een vernieuwende aanpak te komen voor 600 woningen in Bergen op Zoom, waarvan het ongeveer 50% corporatiewoningen betreft. Belangrijkste vraag is hoe je bewoners (met name van particuliere woningen) motiveert om te investeren in het verduurzamen van hun woning.

Aanpak
Aldus heeft in samenwerking met een consortium van 24 bedrijven een nieuwe winkelformule ontwikkeld. Bij Reimarkt kun je duurzaam wonen kopen. Het concept is een aanjager voor de particuliere verduurzaming. Wij beginnen in Bergen op Zoom en zijn onder de indruk van het lef van Stadlander om deze innovatie aan te jagen!

De 24 marktpartijen van het Superconsortium zijn KnaapenGroep, Stichting De Bakkerij, De Loods Architecten en Adviseurs, Dura Vermeer, KAW architecten, Aldus Bouwinnovatie, PFC2, VDM, Van Ieperen Groep, Brink Climate Systems, Heembouw, Biq Stadsontwerp, Urbannerdam, Local, Admix, Era Contour, DWA, Inbo, Bam Woningbouw, Kuub, SVn, Essent, Active Warmth, Cauberg Huygen.

Resultaat
Een winkel waar je duurzaam wonen kunt kopen: dát is de Reimarkt. Met dit initiatief wil het superconsortium bestaande uit 5 consortia voor Slim & Snel met een nieuwe, marktgerichte aanpak komen om koop- en huurwoningen snel energiezuinig te maken.

Reimarkt is een 100% marktinitiatief waar de consument écht kan gaan winkelen. Dit initiatief van 24 bedrijven uit de bouw brengt versnelling in de energiebesparing en het wooncomfort van zowel huur als particuliere woningen. De winkel functioneert volgens de retailformule waarbij wordt samengewerkt op het gebied van bewustwording en financiering. De focus en concurrentie ligt op productinnovatie.

Reimarkt is de eerste on- en offline winkel in Nederland waar je duurzaam wonen kunt kopen. Bij Reimarkt liggen kant en klare oplossingen in de schappen, van dubbel glas tot notaloze woningen.
Van tijdrovend project naar makkelijk consumentenproduct

Reimarkt denkt vanuit klantwaarde en passende productlijn met heldere prestaties. Het woongenot van de consument staat centraal. Reimarkt ontwikkelt producten met innovatieve bedrijven en koopt deze in. De producenten zijn grote bouwpartijen, maar even goed lokale ondernemers. Een goede producent kan van Reimarkt een grote omzetcontinuïteit verwachten.
Bewustwording – aankoopbegeleiding – nazorg – onderhoud

Reimarkt bouwt met een nieuw zoek/volgsysteem relaties op met potentiele klanten. Het aankoopproces kan tegen een fractie van traditionele kosten worden begeleid. Deze interactieve benadering levert een schat aan informatie waarmee het assortiment wordt verbeterd en het aankoopproces geoptimaliseerd.
Reimarkt biedt innovatieve financiering

Reimarkt combineert een individuele benadering met een geautomatiseerde grootschalige aanpak. Daarom kunnen ook innovatieve financieringsvormen worden aangeboden, zoals het inzetten van de energiebesparing en het leasen of afsluiten van woon-abonnementen. Reimarkt biedt financiers schaalvoordeel en zekerheid door de kwaliteit van professionele producten.

Reimarkt gaat over wonen. Als eigenaar zie je in de winkel wat een financiering kost en oplevert. Als je huurt maakt Reimarkt direct inzichtelijk me hoeveel huurverhoging je de energierekening kunt verlagen. Reimarkt draagt bij aan het vormen van collectieven. Er ontstaat werk voor de bouw en lokale werkgelegenheid. Reimarkt zorgt ervoor dat het geld uit de schoorsteen de buurt in gaat.

foto Reimarkt consortium

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s