GPR-toets scholen Architektenburo Roos en Ros

de repelaer
bredeschool De Repelaer (beeld: Architektenburo Roos en Ros)

Vraag
Aldus heeft in opdracht van Architektenburo Roos en Ros een GPR-toets uitgevoerd voor 3 door hun ontworpen en gerealiseerde schoolprojecten. Het betrof 1 nieuwbouwproject en 2 uitbreidingen van bestaande scholen. De ambitie van Roos en Ros was het behalen van een gemiddelde GPR score van 8.

GPR Gebouw meet duurzaamheidsprestaties voor woning- en utiliteitsbouw: nieuwbouw, bestaande bouw en grootschalige renovatie. GPR Gebouw kan ingezet worden bij iedere fase in het bouwproces: beleid, ontwerp en realisatie. Via rapportcijfers is in een oogopslag te zien hoe uw gebouw, project of plan presteert.

Aanpak
Met behulp van de online duurzaamheidstool GPR-Gebouw heeft Aldus de 3 scholen uitgewerkt en de uitkomsten gespiegeld aan de gestelde ambitie. Op basis van de uitkomsten heeft Aldus tips en verbeterpunten aangereikt om mee te nemen bij nieuwe schoolprojecten.

Resultaat
De uitkomst van de GPR toetsen laat zien dat de drie scholen net geen gemiddelde score van 8 halen. Op basis van de verschillende categorieën in GPR, te weten Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikswaarde en Toekomstwaarde heeft Aldus concrete en praktische tips en verbeterpunten gegeven om bij een volgend project de gemiddelde score van 8 wel te kunnen halen.

bredeschool nieuw lekkerland
bredeschool Nieuw lekkerland (beeld: Architektenburo Roos en Ros)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s