Duurzaam DNA RoosRos Architecten

samengesteld beeld RoosRos workshops.jpg.001

Vraag 

Wat doe je als architectenbureau als je al veel inspanningen verricht om duurzaamheid te integreren in projecten maar dit beter gewaardeerd wil krijgen en verder door wil ontwikkelen? Aldus bouwinnovatie (duurzaam innoveren) heeft RoosRos begeleidt bij het formuleren, zichtbaar maken en verdiepen van haar duurzame DNA.

Aanpak 

Gefundeerd op bestaande kernwaarden van RoosRos en aangevuld met nieuwe ambities is het unieke duurzaamheidsprofiel (DNA) van Roos Ros geformuleerd en zichtbaar gemaakt. Het DNA is onder de noemer ‘Respectvol Rentmeesterschap’ uitgewerkt tot een aantal specifieke kernwaarden waar RoosRos zich in de markt mee kan onderscheiden en die een duidelijker richting geeft aan hoe duurzaam bouwen binnen het werkveld van het bureau kan worden uitgewerkt.

Aldus heeft dit intensieve traject begeleid op basis van haar Why How What model. Dit model schept een helder en afgebakend kader waarbinnen organisaties hun duurzaamheidsambities en –strategie kunnen formuleren en uitwerken. Aldus faciliteert dat proces en kan als expert duurzaam bouwen de uitwerking van generieke duurzaamheidsprincipes naar bouwgerelateerde oplossingen en vraagstukken invullen.

Resultaat

Op basis van het nieuwe duurzame RoosRos DNA is een opleidingstraject voor bureaumedewerkers (zowel bureaubreed als specifiek voor de ontwerpteams) opgesteld en doorlopen. Het nieuwe duurzaamheids-DNA behoort nu tot de basiskennis van alle RoosRos medewerkers en zal de komende jaren zichtbaar worden in de door hen ontworpen projecten. RoosRos heeft zichzelf daarmee een duidelijke ontwikkelrichting gegeven en een ambitieus doel gesteld waar zij vol overtuiging in geloven; heel verfrissend!

huiswerkopdracht-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s