Zorg/ recreatieconcept als motor voor duurzame gebiedstransformatie

Bo-Hotel winnaar Veluwse innovatieprijs 21 november j.l. is ons Bo-Hotel in de categorie zorg uitgeroepen tot winnaar van de Veluwse innovatieprijs 2013!

Op het voormalige ex-Berghuizer papierfabrieksterrein te Wapenveld, gemeente Heerde gelegen aan het Apeldoorns kanaal hebben de initiatiefnemers:

Ben Harsta BNO, Ebbens architecten en Aldus Bouwinnovatie een plan gemaakt om het gebied te transformeren tot een nieuwe zorg/recreatie-faciliteit met een insteekhaven vanuit het kanaal, lokale horecavoorzieningen en een zeer toekomstgerichte zorgvoorziening (Bo-hotel), op en aan het water.
Door het maximaal benutten van de bestaande gebiedswaarden (Groen / Blauw / Rood) wordt er een innovatief verdienmodel gecreëerd.
  • Groen = bestaande en nieuwe natuur
  • Blauw= water bestaand en nieuw
  • Rood = bestaande, oude gebouwen, architectuur historie

Het onderscheidende en innovatieve zit volgens ons in de combinatie van zorg en actieve recreatie met zeer aandachttrekkende duurzame water-architectuur.

Dat levert op dat er straks mensen in een geheel andere vernieuwde omgeving en in geheel andere samenstelling (condities) gaan wonen, leven, herstellen en met een watertaxi de aanliggende plaatsen kunnen bezoeken.

Zie hieronder onze winnende pitch:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s