Top 10 toppers in innovatie

Het magazine stedebouw & architectuur van januari 2012 bevat een selectie van recente productinnovaties die volgens Atto Harsta, directeur Aldus Bouwinnovatie, de opsteller van deze top tien, recht hebben op een vaste plaats in het bouwproductenpallet.

De innovaties staan in de top tien omdat ze uitblinken in de wijze van materiaalgebruik of omdat ze een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen in gebouwen. Het realiseren van een duurzame gebouwde omgeving met gebouwen waar mensen zich comfortabel en gezond in voelen is wat Atto betreft dan ook dé opgave voor de bouw de komende decennia. Nagenoeg alle producten hebben dan ook één of meerdere elementen in zich die aansluiten bij intelligent materiaalgebruik, gezondheid en duurzaamheid. Biobased grondstoffen, reductie van energieverspilling en/of materialen, groene gevels en slimme installaties zijn hier goede voorbeelden van.

Op nummer 1 staat de grootste composiet gevel ter wereld!, toegepast bij het nieuwe stedelijk museum van Amsterdam. Wij zijn benieuwd welke producten volgens u in de top 10 behoren?

Lees hier het gehele artikel en bekijk onze top 10!

Een gedachte over “Top 10 toppers in innovatie

  1. Supertherm is warmte reflecterende coating bespaart tot 50 % op koelingkosten.
    Aangezien koeling wereld wijd de grootste energie verbruikers zijn kan dit een substantiele bijdrage leveren aan energie verlies en daarmee co 2 uitstoot. Cradle to cradle product en makkelijk in gebruik. Voor daken gebouwen opslagtanks tram en trein, containers en nog vele andere toepassingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s