‘Het roer moet om!’

Wij bevinden ons op een belangrijk historisch punt waarbij de overgang plaatsvindt van de tweede industriële revolutie naar een samenleving en industrie gebaseerd op industrial ecology. Dit zal alle onderdelen van de bouw veranderen; van materiaaltoepassingen, bouwmethodes, installatie- concepten tot architectuur. Deze ecolution betekent onder andere het sluiten van kringlopen, het minimaliseren van grondstof- en energieverlies, het realiseren van meer diensten per materiaaleenheid en het produceren met een minimum aan fossiele brandstoffen.

In dit artikel geeft Atto Harsta zijn uitgesproken visie op de uitdagingen van ‘de derde industriële revolutie’ en de rol die innovaties daarin spelen. De bottom line: nature is the best inspiration for a better world.

Lees hier het artikel

3 gedachten over “‘Het roer moet om!’

 1. Goed stuk, ik kan mij hier helemaal in vinden. Ik doe nu een studie tot bouwbioloog in Duitsland bij het Institut für Baubiologie und Ökologie en je merkt dat men daar toch al wat verder is op dit vlak dan in Nederland.
  Vergeet bij duurzaam en gezond bouwen vooral niet maatregelen te nemen tegen elektromagnetische straling. Electrosmog is een onderschat fenomeen, waar ik dan veel metingen en sanering in doe.

  • Beste Han, dank voor je reactie. Altijd goed te vernemen dat er medestanders zijn in het bereiken van een gezondere bouwwereld. Hoe meer hoe beter!
   Wij zijn ons wel bewust van het fenomeen electrosmog, maar bespreken graag een keer de mate en de aantoonbaarheid van dit effect om het fenomeen beter te kunnen waarderen.
   Waarvoor dus van harte uitgenodigd! Gr Aldus, Olivier Lauteslager

   • Uitnodiging aanvaard. Ik beschik over professionele meetapparatuur en kan diverse voorbeelden laten zien. Een discussie ga ik ook met plezier aan.

    Groet Han Vrijmoed, Bouwbiologie-Zwolle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s