In de kiem gescoord

Een prijsvraag voor thermisch actieve gebouwen

Ruim vijftig mensen hebben zich  ingeschreven voor de ideeënprijsvraag gericht op nieuwe ontwikkelingen -concepten om het profijt van thermische massa in gebouwen te verbeteren. In een videoboodschap spreekt juryvoorzitter Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie) alle participanten aan. De inschrijving voor ideeën is nu gesloten. Op 27 januari zal de prijsuitreiking plaatsvinden op GEVEL 2012 te Rotterdam Ahoy. Laat u inspireren: de hele industrie kan profiteren van de manieren waarop beton beter thermisch benut kan worden!

2 gedachten over “In de kiem gescoord

 1. Betekent dit dat er gebruik wordt gemaakt van veel massa ? Het is handiger om deze ‘massa’ niet in het gebouw te stoppen, maar in de aarde te laten. Dit is goedkoper, efficiënter en geeft meer comfort. De ISSO 85 publicatie bevestigt dit – beter tweeschalige betonconstructies die geactiveerd worden die een hoger vermogen bieden- dan trage massa !

  • Nee hoor dat betekent het zeker niet per definitie! De prijsvraag nodigt uit tot ideeën om beton beter thermisch te benutten.
   Dus hoe zet je de massa die je wel gebruikt optimaler in?
   Wij zijn het er helemaal mee eens dat efficiënt materiaalgebruik een belangrijk criterium is voor verduurzaming van de bouw, en dus ook voor deze prijsvraag.
   Inmiddels zijn de nominaties voor de prijsvraag bekend. Meer berichtgeving hierover volgt op dit blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s